Fiolinmaker Christer Skog - portrett

Om Fiolinmaker Christer Skog AS

Fiolinmakerverksted og spesialforretning for strykere siden 1986, mer enn 30 års erfaring i bransjen. 

Virksomheten består av fiolinmakerverkstedet - hvor vi reparerer strykeinstrumenter og buer, og butikken - spesialforretning for strykere, hvor vi har et stort utvalg strykeinstrumenter og tilbehør. Bedriften holder til i Kjøpmannsgata 44, i Olavskvartalet, Trondheim. Kundene våre kommer fra Trondheim og Trøndelag, men også fra resten av Norge. Her finnes yrkesmusikere, musikkskoleelever og -lærere, studenter og folkemusikere.

De ansatte:

Christer Skog - Fiolinmakermester, daglig leder og konsulent. 
Utdannet som fiolinpedagog ved Örebro Musikpedagogiska Institut, Sverige. Fem år som orkestermusiker ved Stora teatern, Göteborg, og i Trondheim Symfoniorkester. Har også spilt en del barokkfiolin, blant annet i Norsk Barokkorkester. Fire års utdannelse som fiolinmaker ved Hantverkets folkhögskola, Leksand, Sverige. Svensk mesterbrev. Christer er på vei til å pensjonere seg og vil i framtiden i større grad bidra i firmaet som konsulent.

Linde Margrete Hassum-Olsen - Fiolinmakermester og verkstedleder.
Har 7-årig utdannelse fra Parma og Milano, hvorav 4 års spesialisering i bygging og 1 år i restaurering.

André Løkken - Fiolinmaker.
Studerte på Hantverkets Folkhögskola, Leksand. Har senere gått i lære hos mester fiolinmaker Jan Åslund, Falun, og her hos mester Fiolinmaker Christer Skog.

Gusta Birgitte Tronstad - butikk- og administrasjonsansvarlig.
Har utdanning fra Musikkvitenskap ved NTNU, Trondheim. Er ellers konsertarrangør i TrondheimFOLK, hvor hun er medstifter og økonomiansvarlig, tidligere produsent.

Justus Zeiger - butikk- og salg.
Studerer Musikkvitenskap ved NTNU, Trondheim. Er ellers aktiv i De Unges Orkesterforbund (UNOF) og i flere av Trondheims festivaler, samt arrangør for scenen KonsertGalleriet.

Historikk:
I 1986 åpnet fiolinmaker Christer Skog sitt verksted på Møllenberg i Trondheim. I perioden 1995-2005 holdt bedriften til i Fjordgata. I 2005 flyttet vi til Olavskvartalet og det er her du finner oss i dag - i samme bygning som Olavshallen, Trondheims musikalske storstue.