Christer Skog - fiolinmakermester og daglig leder

Utdannet som fiolinpedagog ved Örebro Musikpedagogiska Institut, Sverige. Fem år som orkestermusiker ved Stora teatern, Göteborg, og i Trondheim Symfoniorkester. Har også spilt en del barokkfiolin, blant annet i Norsk Barokkorkester. Fikk sin fiolinmakerutdannelse ved Hantverkets folkhögskola, Leksand, Sverige, med svennebrev og mesterbrev. Hans lærere var bl.a. Carlo Bergman, som selv hadde sin utdannelse ved den verdenskjente fiolinmakerskolen i Cremona, opphav til legender som Amati og Stradivari. Gjennom karrieren har Christer opparbeidet seg en solid faglig kompetanse, inkludert nybygg, buearbeid og reparasjon av alle strykeinstrumenter. Åpnet verkstedet i Trondheim i 1986, og har siden den tid bygd opp en anerkjent bedrift som i dag består av 4 fiolinmakermestere og 2 butikkansatte. Christer er på vei til å pensjonere seg og vil i framtiden i større grad bidra i firmaet som konsulent.

Linde Margrete Hassum-Olsen - fiolinmakermester og verkstedleder

Linde begynte sin utdannelse i Parma (Italia), ved Bottega di Parma. Hun mottok sin mestertittel som fiolinmaker fra Civica Scuola di Liuteria di Milano (Italia) i 2018 etter 4 år spesialisering i nybygg og 1 år med restaurering. Hennes læremestere har blant annet vært Lorenzo Rossi, Stefano Gibertoni og Gabriele Negri. Linde har jobbet hos Fiolinmaker Christer Skog AS siden høsten 2018 og er siden 01.01.22 verkstedleder.

Lorenzo Cinquepalmi - fiolinmakermester

Lorenzo har sin fiolinmakerutdanning fra "Civica Scuola di Liuteria di Milano" (2011), hvor han tilegnet seg mestertittelen i 2013, samt en ett-årig mastergrad i montering og finjustering av strykeinstrumenter i 2015. Tildelt gullmedaljen for celli på den 8. A.n.l.a.i. nasjonale fiolinmakerkonkurransen (Italia), samt Cremona prisen for beste instrument i 2014. Har gått i lære hos store fiolinmakermestere som Gregg Alf, Elena Bardella og Luca Primon. Åpnet i 2016 sitt eget verksted i Orino, Italia. Flyttet til Trondheim og begynte jobben hos Fiolinmaker Skog i januar 2022.

Gusta Birgitte Tronstad - butikk- og administrasjonsansvarlig

Gusta studerer master i musikkvitenskap ved NTNU i Trondheim og spiller fiolin og bratsj, både folkemusikk og klassisk. Hun har vært aktiv i flere organisasjoner, blant annet med styreverv i Studentersamfundets musikkgjenger og som studentrepresentant ved Musikkvitenskap. I senere år har hun vært sentral i å etablere og drifte TrondheimFOLK, en folkedans- og folkemusikkarrangør, hvor hun i dag er økonomiansvarlig. Hun ble ansatt som butikkmedarbeider hos Fiolinmaker Christer Skog AS i februar 2020, og er siden januar 2022 butikk- og administrasjonsansvarlig. Gusta har et stort engasjement for faget og hjelper deg som kunde å finne gode løsninger.


Justus M. Aa. Zeiger - butikk- og salg.

Justus studerer musikkvitenskap ved NTNU i Trondheim. Han har vokst opp i kulturskolen, med fiolin som instrument, før han etter hvert begynte å spille bratsj i tillegg. I flere år har Justus vært engasjert i orkesterlivet gjennom landsstyret til De Unges Orkesterforbund (UNOF). Ellers er han aktiv i flere av Trondheims festivaler, blant annet Trondheim Kammermusikkfestival og Trondheim Jazzfestival. Han er også lærer på fiolin. Justus begynte å jobbe i Fiolinmaker Skogs butikk i september 2021. Kom innom butikken, så hjelper han deg gjerne!