Fiolinmaker Christer Skog - portrett

Om Fiolinmaker Christer Skog AS

Fiolinmakerverksted og spesialforretning for strykere siden 1986, mer enn 30 års erfaring i bransjen. 

Virksomheten består av fiolinmakerverkstedet - hvor vi reparerer strykeinstrumenter og buer, og butikken - spesialforretning for strykere, hvor vi har et stort utvalg strykeinstrumenter og tilbehør. Bedriften holder til i Kjøpmannsgata 44, i Olavskvartalet, Trondheim. Kundene våre kommer fra Trondheim og Trøndelag, men også fra resten av Norge. Her finnes yrkesmusikere, musikkskoleelever og -lærere, studenter og folkemusikere.

Mester fiolinmaker Christer Skog er utdannet som fiolinpedagog ved Örebro Musikpedagogiska Institut, Sverige. Fem år som orkestermusiker ved Stora teatern, Göteborg, og i Trondheim Symfoniorkester. Har også spilt en del barokkfiolin, blant annet i Norsk Barokkorkester. Fire års utdannelse som fiolinmaker ved Hantverkets folkhögskola, Leksand, Sverige. Svensk mesterbrev. Christer har nå oppnådd pensjonsalder og bidrar i firmaet som konsulent.

De ansatte er:

I verkstedet:

  •  André Løkken studerte på Hantverkets Folkhögskola, Leksand, og har senere gått i lære hos mester fiolinmaker Jan Åslund, Falun, og her hos mester Fiolinmaker Christer Skog.
  • Linde Margrete Hassum-Olsen er mester fiolinmaker med 7-årig utdannelse fra Parma og Milano, hvorav 4 års spesialisering i bygging og 1 år i restaurering.

I butikken:

  • Andrea Lätt, administrasjons- og butikkhjelp. Hun er svensk riksspelman med masse erfaring fra svensk folkemusikkmiljø.
  • Gusta Tronstad, butikk- og administrasjonsansvarlig. Har utdanning fra Musikkvitenskap ved NTNU, Trondheim, og bakgrunn som arrangør fra TrondheimFOLK.

I 1986 åpnet fiolinmaker Christer Skog sitt verksted på Møllenberg i Trondheim. I perioden 1995-2005 holdt bedriften til i Fjordgata. I 2005 flyttet vi til Olavskvartalet og det er her du finner oss i dag - i samme bygning som Olavshallen, Trondheims musikalske storstue.